Espanya està a la part alta dels països amb més robatoris en comerços. Ocupa el tercer lloc a nivell europeu i el cinquè a nivell mundial, només per darrere de Mèxic, Holanda, Finlàndia, Japó i Xina.

Les pèrdues ocasionades pels furts a Espanya equivalen al 1,33% de les seves vendes. En total, els comerços espanyols perden 2.487 milions d’euros per les denominades “pèrdues desconegudes”, és a dir, per furts externs i interns i errors administratius.

Els comerços amb major índex de robatoris a Espanya són les botigues de roba, les joieries i rellotgeries i els establiments de bricolatge i jardineria. I els negocis que menys pateixen aquestes “pèrdues” són les botigues d’esport i les perfumeries.

Els productes més robats són el calçat, complements de moda, accessoris per a mòbils, piles i bateries, vins i licors, etc. Principalment es tracta d’objectes fàcils d’ocultar i amb possibilitats de revenda.

A Espanya el furt extern suposa el 52% del total de les pèrdues desconegudes i només el 18% prové del furt intern o el perpetrat pels treballadors. No obstant això, a nivell mundial, la principal font de pèrdues és dels robatoris realitzats pels empleats.

Espanya és el país d’Europa que més es gasta en prevenir els robatoris a les botigues i ja representa el 2,21% de la facturació del “retail” a Espanya.

Entre els sistemes anti-furt actuals, el més avançat és la boira de seguretat. Amb la detecció del lladre el sistema propagarà la boira i en només un segon la visibilitat és nul·la. Els canons de boira poden estar completament ocults, o per contra podem enviar un missatge als lladres deixant-los a la vista.

El Fluid de Boira Extra Protect és una barreja d’aigua i Glicol de propilè que s’evapora transformant-se en Boira “seca” totalment inofensiva i innòcua.

En Segurmon treballem amb tots els sistemes anti-furt disponibles del mercat, però sempre recomanem els que millor s’adaptin a les necessitats de seguretat del seu negoci o empresa i al seu pressupost.